top of page

Buikwandcorrectie

Verwijderen van huidoverschot van de buik

Een buikwandcorrectie is het meest geschikt in navolgende situaties:

 

  • Slappe huid en/of buikspieren 8 tot 12 maanden na een zwangerschap.

  • Huidoverschot na afvallen.

  • Slappe huid door veroudering.

 

Een buikwandcorrectie wordt soms gecombineerd met liposuctie. Dit kan het resultaat enorm verbeteren. Een buikwandcorrectie is geen operatie om gewicht te verminderen. Om onnodige risico's te voorkomen adviseren wij een gezond gewicht. Dat betekent een BMI (Body Mass Index) niet lager dan 18,5 en niet hoger dan 30.

Bereken uw BMI op de website van de Hartstichting

 

Behandeling & Herstel

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een buikwandcorrectie. Voor welke techniek u in aanmerking komt, wordt duidelijk tijdens uw vrijblijvende consult met uw plastisch chirurg. We onderscheiden de onderstaande operatie.

Mini buikwandcorrectie/lift.

Hierbij is er enkel huidoverschot ter plaatse van de onderbuik. Bij de operatie wordt deze huid verwijderd met het litteken in de bikinilijn. De navel wordt hierbij niet verplaatst. Tijdens het consult bekijkt uw plastisch chirurg of deze correctie voor u geschikt is. Een mini buikwandlift wordt vaak gecombineerd met liposuctie.

Prijs vanaf 2500,- euro. De operatie is in dagbehandeling.

Buikwandcorrectie ZONDER correctie van de buikspieren.

Dit is de traditionele buikwandcorrectie of lift, waarbij het litteken eveneens in de bikinilijn gemaakt wordt en de huid losgemaakt tot aan de ribben. Dit maakt het mogelijk de gehele buik strak te trekken. Om de navel op zijn natuurlijke plek te behouden, komt er ook een litteken rondom de navel.

Buikwandcorrectie uitgebreid.

Extra aan deze operatie is dat ook de slappe buikspieren verstevigd worden. Dit is voornamelijk na een zwangerschap aanwezig. Om het lichaam de kans te geven om goed te herstellen na een zwangerschap doen we deze operatie niet eerder dan 8-12 maanden na de zwangerschap. Het hechten van de buikspieren geeft in het begin iets meer klachten. Het dragen van een buikband is hiermee extra van belang.

Fleur-de-Lis buikwandcorrectie

Dit kunnen we met en zonder de buikspieren uitvoeren, echter in de praktijk is correctie van de buikspieren veelal noodzakelijk. Voornaamste verschil met de traditionele buikwandcorrectie is dat er naast het litteken in de bikinilijn ook een verticaal litteken wordt gemaakt. Als er huidoverschot ter plaatse van de bovenbuik bestaat is dit litteken nodig om het te corrigeren. Uw plastisch chirurg kijkt of dit noodzakelijk is. Bij forse gewichtsreductie of afvallen is de kans groter dat dit noodzakelijk is voor een 'strakke' buik. Het verticale litteken is wel altijd zichtbaar bij het dragen van een bikini.

Mommy Makeover

Dit is een trendy term voor een (mini) buikwandcorrectie met borstlift of borstvergroting. Deze operatie wordt veel uitgevoerd. Vaak wordt een borstlift gecombineerd met lipofilling (verplaatsen van vet van de buik naar de borst). Is er een borstlift (bij slappe huid van de borst) noodzakelijk en wenst iemand ook een borstvergroting met een borstimplantaat, dan is de meest veilige optie om eerst de borstlift te laten doen en later een borstprothese te plaatsen. Dit voorkomt complicaties in de wondgenezing. Samen met uw plastisch chirurg maakt u het behandelplan waarbij alle mogelijkheden met u wordt besproken.

 

Vergoeding 

Vergoeding voor een buikwandcorrectie is niet vaak mogelijk. In zeldzame gevallen, bij forse gewichtsafname, is er vergoeding mogelijk. We adviseren, wanneer het gaat om post-bariatrische correcties, contact op te nemen met de afdeling plastische chirurgie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Bel dan binnen kantoortijden met 024 - 365 - 8713. 

Complicatie en risico's​​

  • Nabloeding en ophoping van bloed dat we moeten verwijderen

  • Infectie

  • Necrose (gedeeltelijk afsterven van huid of vetweefsel)

  • Ander gevoel in de huid

  • Zichtbare littekens

  • Onbevredigend resultaat.

  • Overmatig wondvocht vorming in de buikholte

Goede voorbereiding

Om de risico's op complicaties bij uw buikwandcorrectie te voorkomen is het noodzakelijk dat u niet rookt of stopt met roken. Roken heeft een groot nadelig effect op de wondgenezing en verhoogt de kans op infecties. Daarbij heeft het nadelige gevolgen voor de narcose. Meeroken kent ook deze risico's. Als u rookt moet u 2 weken voorafgaande aan de operatie stoppen met roken en dit volhouden ten tijden van het herstel. 

Contact

Bij SK-plastische chirurgie helpen wij u graag bij de behandeling van huidoverschot ter plaatse van uw buik. Wilt u nog meer informatie over de behandeling of heeft u verder nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Onze wachttijden zijn kort. De behandeling kan in de meeste gevallen al op zeer korte termijn plaatsvinden. U kunt met ons contact opnemen via 085 - 020 31 71. 

Uw voordelen

Ook donderdagavond consulten

Snel geholpen

Persoonlijk en gespecialiseerd

085 - 020 31 71

Stuur een mail

Spoed

bottom of page