top of page

Guyon's kanaal

Ulnaris beknelling in de pols

Er zijn verschillende soort zenuw beknellingen, een daarvan is de beknelling van Guyon’s kanaal. Het kanaal van Guyon laan de pinkzijde van de hand. Het dak wordt gevormd door een streng bindweefsel. Door het kanaal van Guyon lopen een zenuw en een slagader. De zenuw zorgt ervoor dat de kleine handspieren goed kunnen werken en is ook verantwoordelijk voor het gevoel in pink en ringvinger. Wanneer deze beklemd worden kan dat pijn en gevoelsstoornissen opleveren. Er zijn verschillende oorzaken die een beklemming van het Guyon’s kanaal kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld een herhaaldelijk trauma, het gebruik van pneumatisch gereedschap, een cyste, een breuk of vaatafwijkingen.

SK Guyon

Bij een beknelling van het Guyon’s kanaal kunt u last hebben van onderstaande klachten:

  • Gevoelsstoornis bij de pink en ringvinger, terwijl het gevoel op de handrug wel normaal is

  • Moeite met dingen vastpakken en oppakken door krachtverlies van de kleine handspieren.

 

De diagnose van zenuw beknelling van het Guyon’s kanaal gebeurt op basis van de klachten van de patiënt en de lichamelijke onderzoeken die we tijdens het consult doen. Bij SK-plastische chirurgie zijn wij gespecialiseerd in hand- en polschirurgie. Als de diagnose is vastgesteld zal de plastisch chirurg met u de behandelingsmogelijkheden bespreken. Middels een korte vragenlijst via deze link (link) kunt u controleren of uw klachten behoren bij zenuw beklemming van het Guyon’s kanaal.

 

Behandeling & Herstel

In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk om de zenuw beknelling te verhelpen. Deze operatie wordt in onze kliniek in Mill uitgevoerd onder een plaatselijk verdoving in de hand door onze gespecialiseerde plastisch chirurgen. De verdoving werkt vrijwel meteen dus daarna voelt u de pijn niet meer. 

Tijdens de operatie wordt het Guyon’s kanaal geopend om de beklemde zenuw weer ruimte te geven. Er wordt een snee gemaakt in de huidlijnen tussen de duimmuis en de pinkmuis. Daarbij wordt de zenuw ter hoogte van de pols gezocht en in de richting van de pink vrij geprepareerd. Hierbij worden beide takken van de zenuw weer vrij gelegd. Vervolgens wordt de wond met oplosbare hechtingen gesloten. U draagt 2 dagen een verband en moet gedurende 2 weken de hand ontzien. Zware werkzaamheden kunnen weer vanaf 4 weken worden opgebouwd. 

Vergoeding 

De behandeling van een zenuwbeknelling van Guyon’s kanaal bij SK-plastische chirurgie wordt door uw zorgverzekeraar vergoed, op de pagina (link invoegen) ‘Vergoedingen’ kunt u hier meer informatie over vinden. U heeft wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Uw huisarts kan u via Zorgdomein naar onze kliniek verwijzen ofgebruik onze standaard verwijsbrief (link). Het is van belang rekening te houden met uw eigen risico, mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact opnemen met onze kliniek via 085- 020 31 71.

Contact

Bij SK-plastische chirurgie helpen wij u graag bij de behandeling van uw zenuwbeknelling. Wilt u nog meer informatie over de behandeling of heeft u verder nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Onze wachttijden zijn kort. De behandeling kan in de meeste gevallen al op zeer korte termijn plaatsvinden. U kunt met ons contact opnemen via 085 - 020 31 71. 

Onze SK Specialisaties

Uw voordelen

Ook donderdagavond consulten

Snel geholpen

Persoonlijk en gespecialiseerd

085 - 020 31 71

Stuur een mail

Spoed

bottom of page