top of page

Slijtageklachten pols

 

Bewegen is pijnlijk in de pols

Artrose is een aandoening van het kraakbeen. Bij artrose is het gewrichtskraakbeen dat zorgt voor een soepele beweging van de gewrichten beschadigd. Slijtage (artrose) kan pijnlijk zijn. Als het niet wordt behandeld kan het gewricht kapot gaan. Normaal bestaat een gewricht uit twee botdelen met daartussen een kraakbeenlaagje. Dit laagje zorgt ervoor dat het gewricht soepel kan bewegen. Bij artrose in de pols slijt het kraakbeen, waardoor de botdelen direct tegen elkaar wrijven. Dit geeft pijn als u uw pols beweegt. Uiteindelijk gaat het gewricht kapot. Er zijn verschillende oorzaken voor slijtage van de pols zoals reuma, ouder worden, extra belasting en een ongeval kunnen leiden tot artrose op verschillende plekken in de pols. Doordat er minder kraakbeen is, ontstaat bot-op-botcontact. Bij artrose in de pols is er sprake van kraakbeenletsel. Dit kan op elke leeftijd voorkomen. Bij het toenemen van de leeftijd neemt de kwaliteit van het kraakbeen af. Dit kan een vorm van slijtage van de pols zijn. Het risico op artrose groter op oudere leeftijd.

Wanneer er sprake is van slijtage in de pols kunt u last hebben van onderstaande klachten:

  • pijn

  • zwelling

  • vermindering van kracht

  • kraken als u de pols beweegt.

  • De klachten verergeren bij (zware) belasting van uw pols.

 

De diagnose van artrose in de pols gebeurt op basis van de klachten van de patiënt en de lichamelijke onderzoeken die we tijdens het consult doen. Bij SK-plastische chirurgie zijn wij gespecialiseerd in hand- en polschirurgie. Als de diagnose is vastgesteld zal de plastisch chirurg met u de behandelingsmogelijkheden bespreken. Middels een korte vragenlijst via deze link (link) kunt u controleren of uw klachten behoren bij artrose / slijtage van de pols

 

Behandeling & Herstel

In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk om deze slijtageklachten te verhelpen. De te opereren pols wordt meestal verdoofd met een regionaal pijnblok (een zenuwblokkade) door onze gespecialiseerde anesthesisten. De verdoving werkt vrijwel meteen dus daarna voelt u de pijn niet meer. 

Afhankelijk van waar de artrose precies zit, kiest de plastisch chirurg de juiste operatie. Enkele voorbeelden zijn:

  • Verwijderen van handwortelbeentjes;

  • Inbrengen van een kunstgewricht;

  • Vastzetten van een gedeelte van de pols.

Tijdens het consult zal onze specialist met u kijken naar welke operatie het best zal passen bij uw klachten. 

Vergoeding 

De behandeling van artrose bij SK-plastische chirurgie wordt meestal door uw zorgverzekeraar vergoed, op de pagina (link invoegen) ‘Vergoedingen’ kunt u hier meer informatie over vinden. U heeft wel een verwijzing nodig van uw huisarts. Uw huisarts kan u via Zorgdomein naar onze kliniek verwijzen of gebruik onze standaard verwijsbrief (link). Het is van belang rekening te houden met uw eigen risico, mocht u hier vragen over hebben dan kunt u contact opnemen met onze kliniek via 085- 020 31 71. 

Contact

Bij SK-plastische chirurgie helpen wij u graag bij de behandeling van de slijtage klachten. Wilt u nog meer informatie over de behandeling of heeft u verder nog vragen neem dan gerust contact met ons op. Onze wachttijden zijn kort. De behandeling kan in de meeste gevallen al op zeer korte termijn plaatsvinden. U kunt met ons contact opnemen via 085 - 020 31 71. 

Uw voordelen

Ook donderdagavond consulten

Snel geholpen

Persoonlijk en gespecialiseerd

085 - 020 31 71

Stuur een mail

Spoed

bottom of page